Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem with "Pause simulation"
#1
Question 
Hi everyone,

I'm having some issues in pausing the simulation in RoboDK. (installed version 5.4.3)

If I press Pause on top of the screen while the robot is moving, the robot stops as intended. However, if I then press resume the robot jumps to the new position as if the pause button was never pressed. This doesn't happen if I instead change the simulation speed to 0.0 using the slider. 

I tested this with a very simple simulation using different robots, but the result is always the same. 

I attached the very simple example I used for the test, with two simple target. 

Is it working as intended? How can I overcome this issue?

What I need is to emulate that the full station pauses its programming if I send a command via software. I tried to use the setSimulationSpeed=0 command with the API but from what I can see, if the value is 0 it doesn't change the simulation speed to 0.0 but rather it press Pause, and thus I have the same issue described above.


Attached Files
.rdk   Test_1.rdk (Size: 4.8 MB / Downloads: 73)
#2
Thank you for bringing that up, we will fix this soon, in the meantime you can look at the attached station.

I included a python script that resume the simulation after a pause without causing the jumping between two positions.


Attached Files
.rdk   Test_1.rdk (Size: 4.81 MB / Downloads: 70)
#3
Thanks Olivier, your python script is very appreciated!
  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)