Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RoboDK crashes a lot
#1
I am using roboDK for a couple of weeks now and since I installed it is crashes a lot. First I thought it was due to the test license, but the same thing happens with the full license as well.

I tried it on two different mac's with the same issues.
And installed the newest version downloaded and installed today.

I ran "/RoboDK/RoboDK-Debug.sh" with the following error:
22:40:45.587 (+2710 ms): Debug: Adding new docked window:  "Frame Details: Rotation Base"
22:40:45.588 (+1 ms): Warning: QMainWindow::addDockWidget: invalid 'area' argument
/Applications/RoboDK/RoboDK-Debug.sh: line 3: 51840 Segmentation fault: 11  ./RoboDK -DEBUG

The crashes appear when I close a window, either "mechanism control panel" or  "Frame details" window.
I hope this gives you enough information to explain me what to do and how to solve it.


Thanks!
#2
Thank you for letting us know. We'll be looking at this issue in the next few days and we hope to fix it soon.

Albert
#3
Hi Albert,

Thanks for the update, please let me know if you need more information or if I need to try something.

Gertjan.
#4
I was unable to reproduce this issue.
Can you provide the complete log file?
Does it always happen or is this issue specific to a project?
#5
I noticed a specific moment when it happens.
It is all on closing windows and especially when the windows are not selected before closing.

Maybe that helps?
In the meantime I will create another logging file and sent it to you together with the other file (other question on forum)

Thanks!
Gertjan
#6
I too have experienced some crashes using RoboDK on a MAC.
A crash that I am able to repeat is as follows. 
I created a simple MainProgram, added a 'Set Speed Instruction', and when I attempt to move the instruction among other programs, I immediately and consistently get a crash. 
I ended up creating a SetSpeed program, with only a Set Speed Instruction, and placed it among other programs where I wanted it, then I created my MainProgram.
#7
These issues should now be resolved for all platforms (Windows, Mac and Linux).

Let me know if you still see related issues and we'll fix them as soon as possible.
#8
Dear Albert,

Thanks for the update! I installed it and gave it a quick try. No issues in the first minutes. But after a while it freezes up again.
I'll make a logging like before later on.

Thanks!
Gertjan.
  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)