Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fanuc R30ia No application data
#1
Hi ! I have a probleme with teach pendant program on a Fanuc robot. I use R30ia post processor and i have a NO APPLICATION DATA error on teach pendant. I put the program in attachment.

Thanks



.txt   Path2.txt (Size: 22.94 KB / Downloads: 104)
#2
Can you provide more details about this issue?
I assume you are loading the LS program file using FTP or a USB drive.
Do you see the No application data issue when you load the file or when you try to run it?

If you can provide a picture of your teach pendant it may help us help you troubleshoot.
#3
        Here is a picture of the erroro code and a picture of the application data, it is on a LS programme from usb key.
I can load the programme on the robot but when we try to start in auto mode we have this code.
#4
Hi Albert, 

I'll do my best to explain the situation that we are living with our Fanuc R2000iA/210F here at IRIDIUM CNC.

As you saw in the provided picture, we have the ''No application data'' error. I'll explain what we did up to this day.

1. User frame calibration (on the real robot)
2. Tool frame calibration (on the real robot)
3. We can open the program (in .LS) on the FR disk once loaded with a usb key. I'm guessing we don't have any problem with the  ASCII upload for the .TP compilation. Once we are seeing the program on the screen, we press the green ''cycle start'' button and then ''enter''. It's at this moment that the error is appearing.


Note: the Uframe and Toolframe ID both corresponding on the TP and on the program file.

So right now, we are pretty lost in this adventure wich is to make the robot excecute a simple offline program.
We can provide any other informations that you need to help us find the solution or trouble shoot.

We are out of solutions for the moment. Thanks for helping us.

Here a exemple of what I tried this morning.(see the program in the attachment).
#5
Following as we are about to use a RoboDK program, ASCII Upload to an R30ia controller driving a Fanuc R2000ib/210F. I really hope this isn't a systemic issue as this will be our first attempt at RoboDK to Fanuc ASCII Upload.
#6
I'm sorry we took so long to get back to you on this issue. Taking a look at the Fanuc programming manual we can see the following information:

INTP-281 No application data
  • Cause: This program doesn't have the application data
  • Remedy: Please define the application data in the program detail screen

I believe "Application data" can refer to many things such as the tool and reference frame, external axes, additional controller options. 

Tool and reference:
You shared an image where we can clearly see that you are using Tool 1 on your teach pendant (UTOOL number 1). Can you verify you properly defined the reference frame number 1 (UFRAME 1)?

For your information, you can see towards the top of your program what UFRAME and UTOOL numbers you are using. If your tool is called "Tool 1" it will use the number of the tool as the UTOOL Index. The same applies to the reference frame.

Code:
 8:  UFRAME_NUM=1 ;
 9:  ! UF1:1727.6,-155.7,19 ; 1.2 , 0.0,0.1,0.2 ;
11:  UTOOL_NUM=1 ;
12:  ! UT1:-248.2,-144.9,71 ; .1,-111.5,4.0,120.3 ;

External axes:
Do you have any external axes? If so, they should also be available in RoboDK and properly synchronized. Also, do you have more than one robot controlled by the same controller?

It would help you can provide a valid robot program (an LS file generated with the teach pendant of your Fanuc robot controller). We can take a look at the header and check the differences with RoboDK's default program header.
  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)