Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Unable to move xARM 6 reference frame

#1
I have real UFactory xARM 6 robots and have used them in RoboDK station programs successfully in the past. 

Currently, when I simply add robot to station and attempt to reposition TCP I am unable to perform any movement and at bottom of RoboDK screen I get a message.  'There is no solution for the requested position.'

When I attempt to move robot using UFactory xARM 6 Panel, using Joint Axis Jog, even though all sliders move, when I adjust joints 2 & 3 the robot does not move and no message on screen.

I used a station I created some time ago, that included uFactory xArm6, and am able to successfully move all available reference frames, and joints.
However, I do notice that I can easily get message 'There is no solution for the requested position.' but it does not prevent movement to readjust robot.
#2
Do you mean that something changed with the uFactory xArm 6 robot model or RoboDK itself?

Could you send us the RDK project file that works? Or let us know if this was a specific version of RoboDK that worked and we now broke backwards compatibility.
#3
(09-21-2022, 07:34 AM)Albert Wrote: Do you mean that something changed with the uFactory xArm 6 robot model or RoboDK itself?

Could you send us the RDK project file that works? Or let us know if this was a specific version of RoboDK that worked and we now broke backwards compatibility.

I use RoboDK with students and had no issues with xArm 6 library download with a version of RoboDK used 1 year ago.
Not sure if it is an issue with latest RoboDK version or xArm 6 library download. 
Simply starting a new station, only adding uFactory xArm 6 download using version 5.4 and 5.5, produces a robot whose tool reference frames can not be moved.  

I tracked down a station .rdk from last year that only included xArm 6 and it seems to operate as expected.


Attached Files
.rdk   xArm6 Base - Fall'21.rdk (Size: 1.33 MB / Downloads: 161)
#4
Awaiting any guidance on this post since actively attempting to use xArm 6 with RoboDK Stations and experiencing limitations. Thanks for considering.
#5
Can you try with the latest version, available here?
https://robodk.com/robot/uFactory/xArm6

Whether I use your station or the current xArm6, I have the same behaviour (everything works, some non-blocking 'There is no solution for the requested position.').
Please read the Forum Guidelines before posting!
Find useful information about RoboDK by visiting our Online Documentation.
  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)